Mobile scanning at Royal Flora Holland

For maintaining the position of world market leader in the flowerbusiness Royal Flora Holland will do anything to increase effenciency and customer relation managament for their customers. Therefore Royal Flora Holland bought 110 mobile devices from Casio for use in the distubution centre in Alsmeer.

 

 

Mobiel scannen in de bloemen- en plantenhandel

Grotere efficiency, tevredener klanten
Tientallen miljoenen verse bloemen en planten worden er elke dag verhandeld, en daarmee is FloraHolland een van de grootste bloemenveilingen ter wereld. Snelheid is essentieel in deze business, en dus is een gestroomlijnde logistieke organisatie van levensbelang. Alleen zo kan de versheid van de verhandelde bloemen en planten gedurende het hele proces gegarandeerd worden. Om zijn positie van wereldwijd marktleider in de bloemen- en plantenhandel vast te houden, is FloraHolland er alles aan gelegen om de efficiency en de dienstverlening aan de klant nog verder te verbeteren. Recent werden er 110 mobiele scanner terminals van CASIO in gebruik genomen in het distributiecenter van FloraHolland in Aalsmeer. Dat leidde al tot een substantiële verbetering van de doorvoer en een verdere vermindering van het aantal incorrecte orders. FloraHolland bespaart er kosten mee én kan zijn klanten beter van dienst zijn.

De werkdag begint vroeg voor de medewerkers en kopers bij FloraHolland in Aalsmeer: de veiling gaat om 6.00 uur stipt van start. Binnen het Nederlandse veilingsysteem bieden potentiële kopers aan de hand van een klok. Die wordt op megaformaat geprojecteerd op een scherm voorin de hal. De prijs telt af. Komt die in de buurt bij wat de koper wil betalen, dan biedt hij. De meeste kopers zitten achter hun laptop, direct in verbinding met hun eigen order management system. In sommige hallen worden de bloemen en planten op trolleys voorgereden zodat
potentiële kopers de aangeboden waar kunnen beoordelen. In andere, meer moderne hallen worden beeld en omschrijving op een scherm getoond. Met speciale software kunnen kopers zo ook vanuit hun eigen kantoor bieden, ze hoeven er niet meer voor naar de veiling te komen.
Eenmaal verkocht worden de bloemen naar het distributiegebied getransporteerd, waar meer dan 1000 medewerkers – meer dan de helft van het personeelsbestand van FloraHolland Aalsmeer hard werken om de planten en bloemen zo snel mogelijk over te dragen aan de koper. Dat moet twee uur nadat de transactie heeft plaats gevonden gebeurd zijn.